Over mij

Mijn foto
Hoi. Ik ben 52 jaar, getrouwd met Theo. En ben in het bezit van een 8 jarige rottweiler die luistert naar de naam Amboss. Tevens al 11 jaar trotse oma van kleindochter Zoë. Door het tijdschrift OOK(voor opa&oma's)ben ik met het scrapvirus in aanraking gekomen. Klik op de foto's om ze groter te zien. Ik zou het leuk vinden als je een berichtje op mijn blog achterlaat.

MIJN ALLERLIEFSTE SCHATTEN!!!!!!

MIJN ALLERLIEFSTE SCHATTEN!!!!!!

Volgers

dinsdag 13 juli 2010

Eindelijk ga ik jullie voorstellen aan onze nieuwe hond Amboss(Albert )IJsven.

Hierbij introduceer ik onze nieuwe aanwinst van alweer bijna 9 maanden  Rottweiler Amboss(Albert)IJsven.Hij is op 23 oktober 2009 geboren.Zijn vader is Maik van de Runderkraal en zijn moeder is Gemma van het Grenshof.Amboss heeft nog 2 broertjes.Amboss hebben wij via de Nederlandse Rottweiler Bond,en wij zijn ook in het bezit van een stamboom.

Tara daarintegen kwam uit een gewoon huis-tuin-en keukengezin.In principe niets mis mee,maar het was ook onze eerste hond.Het bleek dat die mensen veel te veel doorgefokt hadden met die moeder,zeker 2 nestjes in 1 jaar.Tara was altijd heel erg stram en in mei 2009 kreeg ze heel veel last van haar voorvoet.Zij tilde deze als maar op en kon op een gegeven moment steeds slechter lopen.Uit rontgenfoto's bleek dat zowel de rechter als de linkerheupen totaal versleten waren.Als ze nog een jaar langer geleefd zou hebben dan zou op een op andere dag Tara door haar hoefjes zakken,en dan was het leed niet te overzien.We hebben nog van alles geprobeerd en speciaal eten gegeven voor het behoud van het kleine beetje spier wat ze nog had,en ook anabolen injecties en rimadyl pijnstillers.Maar er zat helaas geen verbetering in.Ze werd alleen maar slechter en slechter.Opereren was ook een optie,maar dan moest ze heel zwaar revalideren,haar knieband
aan haar rechtervoorpoot was ook afgescheurd of verrekt.We hebben het nog een maand aangekeken,en Tara ging steeds meer hijgen van de pijn en wou niet meer lopen,dit konden Theo en ik niet langer aanzien.Je wilt haar niet langer laten lijden,en hebben toen samen besloten dat ze haar rust zou krijgen.

Als er nu iets met Amboss is kun je je altijd beroepen op de fokker.En via de bond moeten allebei de ouders hd,ed,vrij zijn.We hadden nog geen ervaring met een reutje.Toen die voor het eerst thuis kwam,echt een dag-en nacht verschil met een teefje.We hebben hem met 12 weken gelijk op puppycursus gedaan,nou hij luistert als de beste.Tuurlijk hij is nu wel aan het puberen,ons steeds uitproberen,en zijn grenzen verleggen,weglopen enzo.Theo hoeft hem maar te roepen of naar hem te fluiten,en meneertje komt eraan.Hoe zo gehoorzaam..Met Tara hadden we het ook echt getroffen,nou dat is met Amboss ook weer precies zo.Ze hebben de naam,maar ze zijn zo ontzettend lief.En vooral voor kinderen,daar is die gek op.Ik heb wat foto's verzameld van kiezen van de pup tot heden.Heel veel kijk plezier.En jullie weten het reacties zijn altijd welkom.

Liefs,Juanita